woensdag 11 september 2013

Wifi in je camera?

Tegenwoordig maken steeds meer actiecamera's gebruik van een draadloze verbinding van de camera. De voordelen hiervan zijn dat de camera op afstand bestuurd kan worden, bijvoorbeeld door een speciaal gemaakte app of door een afstandsbediening. Verder kan hierdoor ook beeldmateriaal snel gedeeld worden met bijvoorbeeld sociale netwerken als Facebook en Twitter. Zo zien de mensen thuis dus nog sneller waar jij mee bezig bent.


Er kan op meerdere manieren een draadloze verbinding tot stand worden gebracht. Dat kan door middel van Bluetooth en Wifi, waarvan de laatstgenoemde het meest gebruikt wordt omdat dit minder impact heeft op de accuduur en een stuk groter bereik heeft. 

De volgende camera's maken al gebruik van Wifi:
- GoPro Hero 3
- JVC Addixxion
- Drift HD Ghost
- Sony HDR-AS15
- Liquid Image EGO

Met name de GoPro wordt steeds meer gebruikt met Wifi. De GoPro app is ondertussen sterk verbeterd en ondertussen kun je naast de preview van wat je camera ziet, ook je beelden terugkijken en delen vanuit de app. Ook kun je hiermee meteen mislukte beelden van jouw GoPro verwijderen, en zo hou je nog meer ruimte over op je geheugenkaartje voor de mooie actiebeelden.

Natuurlijk heeft het gebruik van Wifi ook nadelen voor jou als gebruiker. Het voornaamste nadeel van het gebruik van Wifi is dat de accuduur minder lang is dan zonder gebruik van Wifi. Gelukkig is het ook mogelijk om de verbinding uit te zetten als je deze niet nodig hebt, om je batterij te sparen.

Wij van Actionmounts zijn erg enthousiast over het gebruik van Wifi in camera's en gebruiken de app van GoPro al erg veel. Wij raden iedereen aan om bij het kopen van een nieuwe camera deze feature in de gaten te houden. Dus als jij op zoek bent naar een camera waarbij je ook gebruik kunt maken van je telefoon of van een afstandsbediening, let er dan goed op dat de camera Wifi-compatible is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten